Monday 27 June 2011

Excursion to Plateau Askifou Sfakia for meeting ...Εξόρμηση στο Οροπέδιο Ασκύφου στα Σφακιά για ...σύσκεψη

An excursion to plateau Tavris Askifou was made by the club Initiative of Sfakia Residence , which led to the discussion of all the major issues the region is facing. However, the excursion did not manage to reach its primary goal, crossing the footpath from Amoudati to Tavri in order to amend any flaws, due to heavy rain. Yet, that did not curb their enthusiasm to complete their meeting. Upon arriving at Amoudari at Nektarios Tsitsiridis coffee shop they met and discussed with the Askyfou Cultural Association. However, this does not mean that the plan to cross the footpath Ammoudari - Tavris plateau will be forgotten, it is just getting postponed to another date soon to be announced.

The plateau Tavris, is located 7.5 km and about 2 hours walk from the village of Ammoudari, Askifou Sfakion at an altitude of 1,200 m. It can accommodate up to 45 people, while it has camping for kids and elderly.


Εξόρμηση στο οροπέδιο Ταύρης Ασκύφου πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων, που κατέληξε σε συζήτηση για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή. Παρατίθεται παρακάτω αυτούσιο το κείμενο που περιγράφει την εξόρμηση των δημοτών με ανάγλυφο τρόπο

"Σήμερα είχαμε την τιμή και τη χαρά να βρεθούμε σε αλλη μια μοναδικου φυσικου καλλους και οχι μονο γωνια του δημου σφακιων, αυτη του ασκυφου και συγκεκριμενα στο οροπεδιο της ταυρης.

Δυστυχως ο καιρος δεν ηταν σύμμαχος σε αυτή μας την εξορμηση γιατι απο νωρις το πρωι εβρεχε μεχρι τις 12 περιπου το μεσημερι, με αποτελεσμα να μην μπορεσουμε να διαβουμε το μονοπατι Αμμουδαρι-Ταυρη και ετσι να παρεμβουμε στα σημεια που υπαρχει αναγκη.

Παρά τη βροχη, πιστοι στο ραντεβου μας λιγο πριν τις 10 φτασαμε στο αμμουδαρι στο καφενειο του Νεκταριου Τσιτσιριδη οπου και σμιξαμε με τους ντοπιους κατοικους, τον πολιτιστικο συλλογο Ασκυφου και τον ορειβατικο συλλογο χανιων.

Απτοητοι αποφασισαμε συσσωμοι να ανεβουμε στο καταφυγιο με τα αυτοκινητα για να απολαυσουμε το τοπιο και να επικοινωνησουμε! Η διαδρομη μεχρι το καταφυγιο μας ανταμειψε γενναια! Εκει λοιπον ειχαμε την ευκαιρια να ανταλλαξουμε αποψεις για ολα τα θεματα που αφορουν τους δημοτες και το δημο μας, καθως και ιδιαιτερα θεματα της περιοχης του Ασκυφου. το πιο δυνατο μας μηνυμα και παλι κυριαρχησε.

Αλληλεγγυη, συνεργασια, αδελφοσυνη, σεβασμος προς τον ανθρωπο και το περιβαλλον! μαζι μπορουμε περισσοτερα!

Γνωρισαμε απο κοντα τα κοπελια του νεοσυστατου πολιτιστικου συλλογου ασκυφου και η χαρα μας ηταν μεγαλη. μας τραγουδησαν ριζιτικα και μας συγκινησαν με τον ενθουσιασμο τους! Τα νεα αυτα κοπελια ειναι φωτεινο παραδειγμα για ολους μας, γιατι αγωνιζονται να κρατησουν ζωντανη την παραδοση του τοπου μας, να την μεταφερουν στους εφηβους και τα μικρα κοπελακια, να αλλαξουν κακες νοοτροπιες και συνηθειες και ετσι να παραξουν κατι που τοσο λειπει στις μερες μας! πολιτισμο!

Θερμα συγχαρητηρια σε ολους! μπραβο! Η συζητηση ολοκληρωθηκε με σφακιανη φιλοξενια απο τα μελη του ορειβατικου συλλογου και τους ντοπιους κατοικους!

Ευχαριστουμε πρωτα πρωτα τον πολιτιστικο συλλογο Ασκυφου για την προσκληση και την αριστη συνεργασια και φιλοξενια, ευχαριστουμε τους ασκυφιωτες συνδημοτες μας για την θερμη υποδοχη και ουσιαστικη επικοινωνια, καθως και τον ορειβατικο συλλογο χανιων ο οποιος για μια φορα ακομα μας εδειξε εμπρακτα την συμπαρασταση και υποστηριξη του.

Ανανεωνουμε το ραντεβου μας σε ημερομηνια που συντομα θα ανακοινωθει, ωστε να μπορεσουμε να ολοκληρωσουμε την παρεμβαση μας στο μονοπατι Αμμουδαρι-οροπεδιο Ταυρης, καιρου επιτρεποντος...!"

Το οροπέδιο Ταύρης, βρίσκετε σε απόσταση 7,5 χλμ και 2 περίπου ώρες πεζοπορία από το χωριό Αμμουδάρι, Ασκύφου Σφακίων, σε υψόμετρο 1.200 μ, και φιλοξενεί 45 άτομα. Διαθέτει κατασκηνώσεις για παιδιά και ηλικιωμένους.

No comments:

Post a Comment